Kids Slapen


bang om te slapen

Als je kindje bang is voor spoken

Het boekje Het Spook Nijntje waarin Nijntje met een wit kleed over haar hoofd verkleed is als spook is heel handig als je kind bang is voor spoken. Zo ziet je kind dat een spook niet echt is, maar dat het iemand is die verkleed is.

Brenda

Bang voor monsters en spoken

Een dreumes kan geen onderscheid maken tussen fantasie en werkelijkheid en een spook is voor jouw kindje dus echt. Zeg daarom niet dat spoken niet bestaan, je kindje voelt zich dan niet serieus genomen.  Ga mee in de fantasie van je kindje, toon begrip; ‘Heb je een spook gezien, waar dan, zal mama jou helpen om de spook weg te jagen’. Bij Day (3) heb ik dit ook gedaan, zij was bang voor monsters en wilde niet meer in haar eigen bed slapen, doodsbang en ze ging echt gillen als ik haar kamertje uit liep. Ik heb toen elke avond een zwabber gepakt, het raam open gedaan en de monsters naar buiten gejaagd en ze mocht ze ook zelf weg ‘zwieberen’. Ook werd het nachtlampje weer in gebruik genomen. Ik zei ook tegen Day dat zij veel sterker is dan monsters en dat haar kroelkonijn Noenie haar ook beschermd. Kortom mee gaan in de fantasie van je kindje werkt echt.

Liefs Tassie

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet): De recensie

Van deze titel is niks gelogen: ‘Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen […]

lees meer

tip van de week


Obstipatie/constipatie

Heeft je baby/kindje last van harde ontlasting, of een moeilijke stoelgang en geef je (nog) borstvoeding? Kolf wat melk en […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best

Heb jij een tip?

Stuur het in!