Tags


kolven

Kolven op het werk inplannen

Plan 3 x 40 minuten in om te kolven. Neem er ook meteen een koffiepauze bij. Als je met de auto naar je werk gaat, is het handig om in de auto al te kolven.

Ingrid

Beste borstkolf

Het beste is om elektrisch te kolven ik vind Medela een heel fijn merk. Als je er eentje gaat kopen (huren kan namelijk ook), dan is een dubbele kolf wel echt fijner. Ik weet het een kolfapparaat is hartstikke duur, ik heb eerst 1 gehuurd, maar die was onhandig groot en kon dus niet mee op vakantie. Ik heb toen de Medela Freestyle gekocht en daarna weer doorverkocht via de FB groep ‘Kolven & Borstvoeding’.

Miriella

Elektrische stoomsterilisator

Wat een top ding om je kolf onderdelen of speentjes uit te koken de Philips Avent stoomsterilisator. Heb zelf namelijk al 2 keer gehad dat ik het pannetje op het vuur was vergeten en dat de boel volledig was droog gekookt, gevaarlijk ook dus.

Mieke

De kolf bh

De kolfbh! Kolven en ondertussen de handen vrij hebben om een tijdschrift te lezen of op je telefoon de filmpjes en foto’s van je kleintje te bekijken.
Het maakt het kolven zoveel makkelijker en dat zorgt weer voor ontspanning wat vaak weer een positieve invloed op de productie heeft.
Zeker voor mama’s die om wat voor reden dan ook fulltime moeten kolven.

Geke

Geen stress om de kolfopbrengst

Geef je borstvoeding en ga je weer aan het werk dan moet je kolven. Heb je, net als ik had, best wel stress of je wel genoeg opbrengst hebt voor de voeding van je kind? Wil je hem/haar liever net iets meer aanbieden dan nodig zodat het ook niet erg is als hij/zij de fles niet leegdrinkt, want dan drinkt hij/zij de volgende keer gewoon wat meer? Zo werkt het aan de borst immers ook! Een goede oplossing daarvoor is om bij een voedingsmoment dat je meestal toch meer melk hebt dan je kindje drinkt (vaak ‘s ochtends) wat extra af te tappen. En dan natuurlijk liever niet met je kolfset die je weer helemaal uit elkaar en schoon moet gaat maken. Een siliconen lekschaal/kolf die je tijdens een voeding aan de andere borst zet door hem in de knijpen is hiervoor ideaal. Hij zuigt zich vacuüm en vangt naast de lekmelk die anders in de borstvoedingspads verloren gaat, door gebruik te maken van jouw toeschietreflex melk uit de borst. Zo heb je net even een beetje extra melk en hoeft er niet meer gestrest te worden of de kolfopbrengst wel genoeg is. En is jouw toeschietreflex erg sterk? Dan kun je hem ook gebruiken om voor de voeding wat melk af te tappen zodat je kleintje geen brandweerslang te verwerken krijgt. Duur zijn ze niet, dus koop er meteen twee of drie, dan is het geen probleem als er eentje in de vaatwasser zit.

Annemieke

Kolf wordt ook vergoed

Niet alleen de lactactiekundige wordt vergoed wordt maar ook de kolf kan daar onder vallen, check je zorgverzekering dus. Hier kwam ik pas bij de derde zwangerschap achter.

Eline

De handsfree kolf bh

Wat een uitvinding de handsfree kolf bh zodat je als mama je handen vrij hebt! Bij mijn schoonzusje had de verpleegkundige in het ZH gaatjes geknipt in een strak hemdje met spaghetti bandjes op de hoogte van de tepel, maar bij mij scheurde de gaatjes al snel uit dus besloot ik maar eens op onderzoek uit te gaan of er al een andere slimme oplossing was bedacht in die tussen tijd. finally!! De handsfree kolf bh dus en wat een fijne bh’s zijn het.

Nienke

Horigen borstkolf heeft mij geholpen borstvoeding te kunnen geven

Alle moeders hebben hun eigen verhaal over de bevalling. maar ik kan gerust zeggen dat die van mij bij de traumatische gevalletjes thuis hoort met 72 uur weeën opwekkers en alles wat maar fout kon gaan ging fout, een soort Murphy’s law die meer dan 3 dagen heef geduurd. Maar ik heb mezelf en me dochter beloofd dit hoofdstuk af te sluiten en alleen te kijken na de mooie dingen en zo is dat me ook gelukt. De Horigen borstkolf heeft me hier wel enorm mee geholpen! Ik wilde zo graag borstvoeding geven, gewoon zoals de natuur het had bepaald, maar helaas valt dat niet mee doordat mijn borsten niet op gang kwamen na de keizersnede en daarbij werkte een gekneusd middenrif en een ” hangry” dochter ook niet mee… maar dankzij de Horigen kolf met een timer, diverse gevoelsvriendelijke standen afstelbaar voor beide borsten en het feit dat die draadloos was zodat ik in me bed kon blijven liggen hielp me mee me doel uiteindelijk te bereiken.

Nienke

Lees HIER over de voordelen van een kolf apparaat.

Kolven in de ochtend

Als je in de ochtend kolft (dan zijn je borsten het volst), doe er 1 in de vriezer zo maak je een voorraad voor drank avonden en papa dagen.

Odile

Handkolf handig voor onderweg

Schaf naast je electrische kolf apparaat ook een handkolf aan en houd deze altijd in de luiertas. Nuby heeft een kleine handkolf speciaal voor onderweg.

Odile

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best