Kids Diversen


luisteren

Waarom kinderen slecht luisteren?

Waarom kinderen slecht luisteren?
Kinderen ‘horen’ niet te luisteren.

De grote frustratie van ouders, kinderen die niet luisteren. Ontspan papa en mama, ‘take a deep breath’, het is volkomen normaal dat je kind niet luistert dus leg je erbij neer en relax want je kind gaat echt niet beter luisteren als jij je geduld verliest en gaat schreeuwen of dingen gaat roepen waar je spijt van krijgt. Want:
•Kinderen hebben er helemaal geen baat bij om naar ons te luisteren, ze zijn lekker aan het spelen en zich aan het ontwikkelen en we storen hun eigenlijk in hun spel. Eigenlijk zijn ze dus net als wij. Yup echt waar, want hoe irritant als je lekker in je Netflixje zit en je partner vraagt jouw aandacht.
•Kinderen horen ons wel, maar luisteren niet omdat ze volledig opgaan in waar ze mee bezig zijn en hun hersenen kunnen nog niet zo snel schakelen. Al die prikkels, pfff…. (vooral peuters hebben moeite prikkels te verwerken)
•De reden dat we hun aandacht vragen, komt niet overeen met hun behoeften dus ze zijn ook niet gemotiveerd om te luisteren. Speel ik net met mijn dinosaurus 🦕 moet ik weer iets anders doen van mama.
•Ouders vergeten zich vaak te verplaatsen in de behoeften van hun kind. We hoeven alleen maar gevoelens en behoeften van ons kind te erkennen en te benoemen en een beetje begrip te tonen zodat ons kind zich gehoord voelt. Luisteren wij niet ook liever naar iemand die begripvol en aardig is dan naar iemand die ons commandeert?
•Wanneer je als ouder onduidelijk bent, krijg je onduidelijkheid terug.
Dus eigenlijk hoeven we als ouder alleen maar goed te weten wat belangrijk is voor ons en empatisch omgaan met ons kind. Onze vragen liefdevol, maar vastberaden stellen en door even de tijd te nemen, zal je kind steeds makkelijker meewerken. We zullen dus zeker vaak tot 10 moeten tellen als ons kind niet meteen luistert, maar we weten waarom 😇❤️❤️❤️

Team Mommy Knows Best @instagram

Blauwlicht brillen voor kinderen: Nodig of klinklare onzin?

Overal op social media zien we advertenties voorbij komen over blauwlicht brillen voor kinderen, dat we deze aan moeten schaffen als […]

lees meer

tip van de week


Navalit bij zwangerschapsmisselijkheid

Een nieuw geneesmiddel voor zwangerschapsmisselijkheid: Navalit! En het werkt als een malle. Echt iedere zwangere misselijke mama moet dit weten!! […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best