fbpx

Kids Diversen


opvoeding

Ieder kind is anders

Ik ben mama van 5 en een sterretje….. Ze wandelen hier rond in de leeftijd van 1, 8, 9, 11 en 14
En door de jaren en kinderen heen heb ik vooral geleerd; heb lief bescherm en geniet tegen de tijd dat ze 18 zijn slapen ze echt in hun eigen bed, eten ze echt wel van alles, hangen ze niet meer aan je been enz. Dus een échte opvoedtip nee ieder kind is immers anders…. de rode draad is denk ik ‘wees hun veilige thuis, geniet en maak het gezellig dan is zelfs spruitjes eten fun!’
Lea

wat zeg je tegen je kind als ander kind gemeen doet

Als andere kinderen gemeen doen leg ik aan mijn zoontje uit dat die kinderen niet lekker in hun vel zitten of iets vervelends hebben meegemaakt thuis of worden gepest , het heeft niets met hem te maken als kinderen zomaar lelijk doen.

Lieke

Geef van te voren aan wanneer je zo naar huis gaat

Geef altijd van te voren aan wanneer je weg gaat, bijvoorbeeld ‘over 10 minuutjes gaan we naar huis’. Het is lekker duidelijk voor je kind en dus fijn ook voor mama, het werkt echt top.

Lieke

Door je knieën zakken als je boos bent

Probeer altijd door je knieën te zakken als je boos bent op je kind. Een staande boze ouder is wel erg angstig voor zo n kleintje. Sowieso prettig om op oog hoogte te zijn met je kind als je praat.

Lieke

Het woord pauze gebruiken bij ondeugende peuter

Hier is een leuke blog te lezen over een mama die het woord pauze gebruikt voor haar stoute peuter. Het woord ‘stoppen’ of ‘niet doen’ wordt zoveel gebruikt dat het niet meer de impact heeft die je zou willen. Het woord ‘pauze’ is dan een perfect alternatief aldus deze mama.

Lisa

Mama’s zijn strenger voor hun dochter dan voor hun zoon, maar waarom?

Cijfers laten zien dat mama’s strenger zijn voor hun dochter dan voor hun zoon. Waarom is dat zo en wat […]

lees meer

tip van de week


Beste koop babystoeltje met gordel of isofix

De Consumentenbond test elk half jaar autostoeltjes op veiligheid en gebruiksgemak. Omdat een babystoeltje met isofix veel ruimte inneemt en […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best