Kids Eten


moeilijke eter

Iets nieuws proberen met eten

Mijn dochter heeft eigenlijk altijd wel prima gegeten, het stil zitten om te eten is hier altijd een groter probleem geweest dan het eten zelf. Tot het van de een op de andere dag omsloeg en ze ineens niks meer ‘lustte’. Ik had iets nieuws gekookt (couscous met bloemkool, tomaat en gehakt) en echt had geen zin in gezeur. Ik zei tegen mijn man: ‘Dit recept heb ik gemaakt omdat kinderen er GEK op zijn’… mijn dochtertje hoorde het en het effect was bizar. Nog voordat ze de eerste hap had genomen zat ze al te smullen en haar bordje ging leeg. Ik heb geen idee of het weer zou werken, maar voor dat ene recept was dit DE oplossing. En nu is alles wat ik met couscous maak lekker, want, zo zegt ze nu zelf “alle kindjes houden van couscous” (dus die zin is goud waard geweest).

Saskia

Wil je kind geen avondeten?

Wat kan helpen als je kindje niet zijn/haar avond eten wilt eten.

Maak er geen strijd van, want dan assoceert jouw kindje eten met iets negatiefs.

Wat wel kan helpen is; zet rond een uurtje of 4 a 5 uur groentes op tafel (komkommer,worteltjes, paprika enz) waarvan je weet wat hij/zij wel lust.

Tijdens het avond eten schep je niet voor haar/hem op zodat er geen strijd is, want hij/zij heeft zijn/haar vitamines al binnen en zo zou het kindje zelf vragen waarom er geen avond eten voor hem/haar is. Waarop jij kan antwoorden; ‘mama/papa dacht dat je niet zou willen, want je wilt nooit avond eten’. Zo krijg je een omgekeerde psychologie en toont het kind intresse in zijn voeding en kan je hem/haar de keuze geven om  ook gezellig aan tafel te komen en ook te proeven. Zo is er ook geen straf, stress, negatieve energie.

Succes met proberen.

Fatima

Makkelijk en eten zonder gezeur

Mijn dochter is sinds kort in een nieuwe (afschuwelijke) fase beland waarin eten echt een ding  is geworden. Voor heen at ze bijna alles zonder zeuren… nu is niks meer goed genoeg. Sinds kort heb ik zelf couscous ontdekt en echt, wat een gemak en mijn dochter vind het heerlijk… dus wat mij betreft: stop met aardappels schillen en maak een keer couscous…. hier gaat het bordje moeiteloos leeg (inclusief groente en vlees). Wellicht vinden anderen het belachelijk dat ik dit sinds kort pas ken, maar soms moet je je eigen eet gewoontes en patronen doorbreken om iets nieuws te ontdekken.

Saskia

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best