fbpx

Eczeem

Eczeem kan ook door koemelkallergie komen! Smeer bij eczeem geen vaseline, maar kokosolie of kamille zalf van Weleda.(calendula), deze zal is ook goed voor rode billetjes of schrammetjes of andere schrale plekjes.

Lydia

Inotyol wonderspul bij luieruitslag of eczeem

Wat een topspul is dat Inotyol bij schaafwondjes, rode babybilletjes en zelfs eczeem. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de kraamverzorgster raadde het mij aan bij de rode rauwe billetjes van Lieke. Ik raad het iedere moeder aan.

Emmelien

Wat te doen bij atopisch eczeem

Atopisch eczeem is een veel voorkomende, niet besmettelijke, chronische ontstekingsziekte van de huid. Mijn meisje Joy is met atopisch eczeem geboren, het zit op haar keel, ogen, armen en soms haar nek. Natuurlijk kregen wij van de huisarts hormoonzalf en een zalf van de apotheek om het vet te houden. Als Joy spanning ervaart, gaat het erger jeuken en komt het meer naar boven. Door het smeren van hormoonzalf is haar pigment op sommige plekken aangetast en merkte ik dat het niet goed hielp. Ik wilde er mee stoppen, maar ja, wat dan, niks smeren is ook geen optie. Ik heb werkelijk alles geprobeerd, babyolie, haverbad, zoutbad, mindfullnes (je moet wat ) en andere verschillende crèmes, maar niks hielp met het gewenste resultaat. Toevallig liep ik tegen Purol creme op, niet de vaseline, maar de creme. En het resultaat was ongelofelijk. Haar huid werd weer mooi en had minder jeuk. Dit is waar ik naar op zoek was, het is niet over helaas en heeft ze bij spanning nog wel last, maar Purol verlicht het en maakt de huid mooi. Ik zweer erbij.

Hoe voed ik mijn kind anti-racistisch op? En waarom we af moeten van de kleurloos opvoeden ideologie

Anno 2020 is het actueler dan ooit, ‘Black Lives Matter’, een internationale beweging die is ontstaan in de Verenigde Staten […]

lees meer

tip van de week


Jeuk aan je huid tijdens zwangerschap

De jeuk aan mijn buik en onder mijn borsten was onverdraaglijk. Alles geprobeerd, ook naar de dermatoloog geweest, creme (Vaseline […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best