Kids Gezondheid


gecorrigeerde leeftijd

Prematuur en eten

Het 1e jaar met je te vroeg geboren kindje is lastig. De ontwikkeling verloopt anders dan bij een ‘normaal’ kindje, je moet rekening houden met de gecorrigeerde leeftijd. Ook wat betreft eten. Borstvoeding is het 1e jaar van je kindje het belangrijkst dus als je het gevoel hebt dat je baby’tje nog niet klaar is voor voedsel behalve borstvoeding, maak je niet druk. Normaal kun je met 4 maanden beginnen met hapjes vloeibaar, maar het is geen ‘moeten’ dus geen stress, het komt wel.

Als je kindje begint te smakken.
Kijkt het eten bijna van je bord.
Sabbelt veel op zijn handjes/vingertjes.
Kan het hoofdje goed recht houden.
Kan goed slikken.
Duwt eten niet uit zijn mond.

Chantal

Gecorrigeerde leeftijd bij prematuur baby

Als je kindje te vroeg geboren is, tel dan de leeftijd als het gaat om mijlpalen vanaf de uitgerekende datum, dus de datum dat je kindje eigenlijk geboren zou moeten worden. Je moet de zogenaamde gecorrigeerde leeftijd aanhouden want dan hou je er rekening mee dat je kindje te vroeg geboren is. Ik had met mijn Faye stress voor niets want ik dacht dat ze erg achter liep, maar dit was dus niet zo. Dus als je kindje 8 maanden is, maar 2 maanden te vroeg geboren dan moet je naar de ontwikkeling van een kindje van 6 maanden kijken.

Maria

Lees ook het inspirerende artikel: “Luke is een prematuur kindje, maar van hechtingsproblemen is geen sprake: de kracht van buidelen”.

Blauwlicht brillen voor kinderen: Nodig of klinklare onzin?

Overal op social media zien we advertenties voorbij komen over blauwlicht brillen voor kinderen, dat we deze aan moeten schaffen als […]

lees meer

tip van de week


Pretpark peuters en kleuters

Een leuk pretpark voor de allerkleinsten is Toverland in de buurt van Venlo. Woon je meer richting Noord Holland dan […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best