darmkrampjes verhelpen

Mama’s, Windi helpt echt perfect bij darmkrampjes! Het is een klein buisje, katheter waarmee je de lucht eruit kan laten. Je mag het maximaal 3 x per dag gebruiken, dus bij Tyler gebruikte ik het alleen als het echt nodig was. Om darmkrampjes te voorkomen/verhelpen paste ik ook onderstaande dingen toe. Oh ja en als Tyler na zijn voeding geen boertje had gelaten, werden hij en ik hard afgestraft want dan kreeg hij altijd mega krampjes, super zielig.

  1. Ik gebruikte Cinababy van VSM, dit is een homeopathisch geneesmiddel en heeft geen bijwerkingen (voor zover bekend), het smaakt naar anijs. Elk uur 3 druppels, maximaal 6 x per dag, een half uur voor/na de maaltijd.
  2.  Orthiflor Start van Orthica is ook een homeopathisch middel en bevat darm vriendelijke bacteriën speciaal voor een baby.
  3. Een warm kruikje op de buik; KipKep Woller heeft speciale warmte kussentjes bij buikkrampjes, echt onmisbaar voor elke mama! Tyler is in februari geboren, dus ik deed dit ‘kruikje’ standaard op zijn buikje, lekker warm.
  4. We hebben Tyler veel gedragen op de onderarm, met het hoofdje in de handpalm en het buikje op de arm. Door dan heen en weer te lopen wordt het buikje gemasseerd en dit kon ook nog wel eens wat verlichting bieden.
  5. Fietsen met de beentjes en dan komen heel soms de scheetjes vanzelf.
  6. En uiteraard lette ik zelf heel erg goed op wat ik at; geen koolsoorten, koolzuurhoudende dranken, bonen, uien, knoflook, prei en geen alcohol.

Liefs Tassie

Alles wat je wilt weten over vaccineren tegen het coronavirus en zwangerschap, borstvoeding en kinderwens

Dit artikel is ge-update 9 mei 2021 Eerst gold het advies je pas na je zwangerschap te laten vaccineren tenzij […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best