Obstipatie/constipatie

Heeft je baby/kindje last van harde ontlasting, of een moeilijke stoelgang en geef je (nog) borstvoeding? Kolf wat melk en laat dit een tijdje staan. Het bovenste laagje van de moedermelk werkt erg laxerend! Geef een paar theelepels aan je baby en de darmen gaan op een natuurlijke manier weer werken en maken de ontlasting zacht. Je kunt ook dagelijks een theelepel aan je baby geven om een moeilijke stoelgang op gang te blijven helpen.

 

Meredith

Mini klysma bij obstipatie

Microlax is een kleine klysma, een tube crème met een puntje eraan, dat harde ontlasting zacht maakt en na 10 minuten komt alle ontlasting er vanzelf uit. Omdat het plaatselijk is heeft je kindje geen last van bijwerkingen. Day was een maand of 8 toen het poepen ineens moeilijker ging, de ontlasting was zo hard dat het pijn deed en ze steeds minder durfde te poepen met als gevolg dat ze na 5 dagen niet gepoept te hebben het uitschreeuwde van de pijn. De huisarts schreef het laxeermiddel ‘lactulose’ voor, en maar hier kreeg ze kramp in haar buik van, roosvicee laxo was helaas ook niet voldoende (en vezels eten en meer drinken ook niet). Op een online forum advieseerde een moeder ‘microlax’ en dit ben ik na overleg met de huisarts meteen gaan proberen, wat een verlossing voor mijn meisje.

Liefs Tassie

Obstipatie voorkomen

Een redmiddel bij obstipatie bij je kindje is VSM Kindicol, dit zijn smaakloze homepatische druppeltjes die de poep zachter maken omdat het de opname van vocht in de darmen ondersteunt. Day had heel erg last van obstipatie toen ze 1 jaar was, we hebben maanden lang elke dag trouw gedruppeld en op een gegeven moment ging het gelukkig zo goed dat ze geen medicijnen meer nodig had. Ik heb gelezen op de VSM Facebook pagina dat de Kindicol uit de handel is gehaald vanwege afname van de verkoop. Dit is heel erg jammer omdat je je kindje niet wil volstoppen met laxeermiddelen en VSM Kindicol is juist een heel fijn veilig homeopathisch product.

Liefs Tassie

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best