Mommy (to be)


verkouden

Verkouden of verstopte neus

Is je kindje verkouden en geef je borstvoeding? Doe dan wat moedermelk in het neusje. En natuurlijk hoofdeinde stuk omhoog (leg er een dik boek onder).

Alisson

Verkoudheid

Wat uitstekend werkt bij neusjes die blijven lopen is de zoutoplossing Bexedyl. Overigens werkt dit ook goed voor de papa’s en mama’s die aangestoken worden 😉.

Yolanda

Kindje verkouden (ouder dan 1 jaar)

500gram wortel schoonmaken en klein snijden, koken totdat ze zacht worden, en kookvocht apart zetten. Wortel met paar eetlepels kookvocht pureren, daarna  4 eetlepels honing toevoegen en mixen. Neem 6-8 keer per dag 2 eetlepels om te snoepen, het wortel goedje kan 2-3 dagen in de koelkast. Het kan zowel warm (net klaargemaakt) als koud (heerlijk zoete puree) gegeten worden. Bij mij was dit de enige remedy voor verkoudenheid tijdens zwangerschap en borstvoeding en het werkt super bij Cattleya (nadat ze 1 jaar is geworden). Na half uurtje gaat de groene slijm die vast zat in de longen eruit!!

Gretta

Verkouden

Kindje verkouden? Smeer voor het slapen Luuf op de onderkant van de voeten en doe sokjes aan. Werkt super en geen stink uien meer nodig op de kamer.

Eline

verkouden, snotneus

Als je kindje verkouden is, leg dan een halve ui naast het bedje dan gaat het de volgende ochtend meteen een stuk beter.

Marije

Een boek onder de poten van het bedje als je baby verkouden is

Leg boeken onder het ledikant of een opgerolde handdoek onder het hoofdeinde bij een verstopte neus. Je helpt zo de zwaartekracht een beetje en je kindje kan beter ademen.

Nienke

 

 

 

Verkouden baby

Is je baby verkouden? Douche je baby met Eucalyptus wasgel, daar gaat het neusje lekker van open. En als je echt goed bezig wilt zijn, douche zelf eerst lekker met de eucalyptus mint lijn van Kneipp, dan je kleintje erbij, en het heeft effect van een Turks stoombad.

Celeste

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best