Oei, ik groei! boek

Onmisbaar is het boek Oei, ik groei! ‘De 10 sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby’ . De mentale ontwikkeling van baby’s verloopt in sprongen en deze sprongen worden op gezette tijden gemaakt. Dit boek is heel fijn om in huis te hebben, want je merkt soms dat je baby zich anders gedraagt, zoek het op in het Oei ik Groei boek en je kan de klok erop gelijk zetten dat het weer een sprongetje in de ontwikkeling is. Super leuk om te lezen hoe de ontwikkeling van je kindje verloopt, het boek geeft je ook handvatten voor tijdens een sprongetje.

Milou

Een musthave boek voor iedere mommy to be

Halleluja lang leve het boek Buskruit met Muisjes; alles wat je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby. Dit boek, geschreven door 3 moeders met 9 kinderen bereid je als beste voor op de laatste weken van je zwangerschap en de eerste maanden van je baby. Koop het, doe het cadeau want je gaat het nodig hebben 😉 want als de kraamhulp weg is, moet je het zelf doen. Ok dit klinkt een beetje heftig, maar ik heb er serieus heel veel aan gehad. Een boek vol praktische tips met handige voedings- en slaapschema’s, hoofdstukken over pijnbestrijding, borstvoeding en babykwaaltjes.

Liefs Tassie

Hoe je baby zo snel mogelijk gaat doorslapen + voedingsschema’s

De tevreden baby (hoe je baby ‘s nachts doorslaapt) van kraamverzorgster Gina Ford was het eerste jaar van mijn kroost echt mijn bijbel. Als je haar praktische tips opvolgt, slaapt je kindje zo door in de nacht. Ik was niet zo streng als het in het boek aangegeven wordt, maar ik had vooral heel veel aan de slaapschema’s en voedingsschema’s, echt super handig. Met behulp van het boek krijg je zo regelmaat en dus rust in het leven van je baby en van jezelf, de 3 R’en (rijnheid, rust en regelmaat). De ‘Tevreden baby’ is een must read voor iedere mama, tenzij je bent van voeden op verzoek, dan is dit niet jouw peace of cake. Voor mij werkte het in ieder geval heel goed en ik heb het boek ook aan meerdere kersverse mama’s aangeraden en met succes.

Liefs Tassie

Het beste boek over het krijgen van een baby

By far ‘Buskruit met muisjes‘, wat heb ik hier veel aan gehad de laatste weken van mijn zwangerschap en de eerste weken van het mama zijn. Ik heb 5 boeken gekocht over zwanger zijn en voor het eerst mama worden maar ik heb ze allemaal naar 10 pagina’s gelezen te hebben in de prullenbak gegooid. Te veel onzinnige info waar niet snel tot de kern werd gekomen. Moeder worden is emotioneel, maar we hebben ook geen tijd om al die lul verhalen te lezen, dus kort gezegd. Ik vond buskruit met muisjes echt het beste boek!

Nienke

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best