fbpx

Mommy (to be)


eten tijden zwangerschap

Welke kaas je mag eten als je zwanger bent

Vermijd kaas gemaakt van rauwe melk want dit kan de bacterie listeria monocytogenes bevatten en dit is gevaarlijk voor de ongeboren baby, het kan lijden tot vroeggeboorte of tot een miskraam.

Kijk op het etiket of er ‘rauwe melk’ of ‘au lait cru’ op staat. Koop je verse kaas, vraag het dan aan de verkoper. Als je de kaas gaat verwarmen, kan je het wel eten want de bacterie gaat dood bij verhitting vanaf 85 graden.

Wel mag je gepasteuriseerde kaas eten, dit staat op het etiket. Gepasteuriseerd betekent dat de kaas enkele seconden is verhit tot 72 graden en hierbij wordt de listeria bacterie gedood. Een leuk weetje is dat bacteriën belangrijk zijn voor de smaakontwikkeling van de kaas en hierdoor smaakt gepasteuriseerde kaas zoeter.

Liefs Tassie

Blauwlicht brillen voor kinderen: Nodig of klinklare onzin?

Overal op social media zien we advertenties voorbij komen over blauwlicht brillen voor kinderen, dat we deze aan moeten schaffen als […]

lees meer

tip van de week


Jeuk aan je huid tijdens zwangerschap

De jeuk aan mijn buik en onder mijn borsten was onverdraaglijk. Alles geprobeerd, ook naar de dermatoloog geweest, creme (Vaseline […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best