Mommy (to be)


eten tijden zwangerschap

Welke kaas je mag eten als je zwanger bent

Vermijd kaas gemaakt van rauwe melk want dit kan de bacterie listeria monocytogenes bevatten en dit is gevaarlijk voor de ongeboren baby, het kan lijden tot vroeggeboorte of tot een miskraam.

Kijk op het etiket of er ‘rauwe melk’ of ‘au lait cru’ op staat. Koop je verse kaas, vraag het dan aan de verkoper. Als je de kaas gaat verwarmen, kan je het wel eten want de bacterie gaat dood bij verhitting vanaf 85 graden.

Wel mag je gepasteuriseerde kaas eten, dit staat op het etiket. Gepasteuriseerd betekent dat de kaas enkele seconden is verhit tot 72 graden en hierbij wordt de listeria bacterie gedood. Een leuk weetje is dat bacteriën belangrijk zijn voor de smaakontwikkeling van de kaas en hierdoor smaakt gepasteuriseerde kaas zoeter.

Liefs Tassie

Bespreek de angsten van je kind

Gastblog van Fear Away geschreven door Imke. Fear Away maakt het leven van je kindje angstvrijer en nóg leuker. Mijn […]

lees meer

tip van de week


B12 nemen bij vermoeidheid

Mama’s ten eerste je bent niet alleen, alle moeders (op een paar geluksvogels na) hebben er last van; vermoeidheid. Neem […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best

Heb jij een tip?

Stuur het in!