Tags


kraamtranen

De babyblues of kraamtranen

Ze horen erbij de babyblues of de kraamtranen, zo’n 50 tot 70% van de vrouwen heeft er last van, het begint zo’n 4 dagen na de bevalling en het is te wijten aan de hormonen die weer gaan dalen tot hun normale waarde. Ik vond het vreselijk, na de bevalling van Tyler had ik het het ergst, ik hield niet van mijn kinderen, ik voelde mij intens ongelukkig en ik twijfelde aan mezelf. Gelukkig duurde deze heftige stemmingswisselingen bij mij maar een paar dagen. Ik was daarna nog wel labiel, maar het was niet meer zo heftig. Kraamtranen stromen meestal tot 10 dagen na de bevalling 😉 en gaan dus vanzelf over.

Omdat de babyblues de periode is wanneer de kraamverzorgster er nog is, laat haar dan ook alles doen en laat je lekker in de watten leggen, nu is ze er nog. En de kraamverzorgster 2 dagen langer laten blijven, zit gewoon in je verzekeringspakket. Neem ook je rust, 1 keer kraamvisite per dag en doe een middag dutje mee met je baby er staan nog veel slapeloze nachten op je te wachten. Oh en schaam je vooral niet, je bent echt niet de enige. Als je klachten aan blijven houden, schroom dan niet om hulp te vragen en de huisarts te bellen, het is ook niet niks een kindje krijgen.

Liefs Tassie

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best