Mommy (to be)


Na de bevalling

Nog steeds zwangere buik na zwangerschap

4 Maanden na mijn bevalling zag ik er nog steeds uit of ik zwanger was. Met letten op mijn eten en sporten was alleen een klein deel van de buik minder geworden. De oplossing was een bindweefsel massage! Door deze super stevige massage wordt de huid beter doorbloedt en de afvalstoffen sneller afgevoerd. Train ook je schuine buikspieren. Je rechte buikspieren zijn nog niet gesloten na je zwangerschap. Succes

Mireille

Haaruitval na de bevalling

Haaruitval na de bevalling is eigenlijk niet te voorkomen want alle haren vallen nu uit die in de maanden daarvoor niet zijn uitgevallen (want wat heb je een mooie bos tijdens de zwangerschap). Wat goed helpt (en niks spreek uit ervaring) om van binnen uit voor een goede haarconditie en normale haargroei te bevorderen en haaruitval tegen te gaan is Haarnorm. Succes mama’s.

Karlein

Check Tassie’s blog ‘Haaruitval na de zwangerschap: Dé tips voor iedere mama (to be)‘.

Dagboekje in het ZH

Deze tip is vooral voor ouders met een start in het ziekenhuis om wat voor reden dan ook. Leg elke dag, gebeurtenis, mijlpaal etc. vast! Hou een ‘dagboekje’ bij en maak foto’s! Achteraf is dit zo waardevol maar wordt vaak vergeten om te doen! Op een rustig moment is het fijn om nog eens terug te lezen. Verwerking van de gebeurtenissen aangezien je op dat moment leeft in een rollercoaster.

Samantha

Vanaf wanneer mag je weer sporten na de bevalling?

Na 6 weken kan je weer gaan sporten, maar rust eerst vooral veel uit na je bevalling, blijf lekker in bed liggen zolang de kraamzorg er nog is, maak daar vooral veel gebruik van, ze is er niet voor niets. Bevallen is een aanslag op je lichaam dus ook al voel je je goed, doe rustig aan en luister goed naar je lijf.

Als je te snel weer gaat tillen of rond lopen, kan je jouw bekkenbodemspieren te snel belasten. Hetzelfde geldt voor buikspier oefeningen doen, wacht daarmee tot je buikspieren weer terug op zijn plek zijn. Het gevolg kan namelijk zijn dat je op latere leeftijd incontinentie problemen krijgt en dit wil niemand toch. De verloskundige kan je vertellen of je buikspieren weer op de juiste plek zitten.

Als je een vaginale bevalling hebt gehad en het is soepel verlopen dan kan je na 6 weken weer rustig aan gaan sporten. Na een keizersnee of complicaties bij de bevalling kan je beter na 8 weken weer beginnen met sporten.

Anne

Voorbereiden op de bevalling

De website Baby op komst is een heel fijne site om je voor te bereiden op de bevalling. Van baby uitzet lijstjes tot online zwangerschapscursus, zwanger worden, zwanger zijn en de eerste maanden met je baby, heel handig dus.

Brenda

Fijn maandverband voor vloeien na de bevalling

Het maandverband van Kotex by night zwarte verpakking is heel fijn voor het bloedverlies, het vloeien na de bevalling want het heeft een stripplak en het blijft daardoor tenminste wel zitten. Het is extra dik maandverband dus geen zorgen je gaat niet lekken.

Nienke

Appelstroop in de vriezer voor je onderkantje

Je doet een pot appelstroop in een hersluitbaar zakje en die leg je in de vriezer. Zodra je bent bevallen en die onderkant is nog redelijk verslagen, lekker erop leggen. Appelstroop vormt namelijk mee en het is daar nog al hobbelig… appelstroop bevriest niet dus als je als mama in de latere fase bent, kun je het ook gebruiken bij een valpartij of een flink bult.

Nienke

Ondergoed na de bevalling

Omdat je nog dagen met dik maandverband en een pijnlijke onderkant rondloopt (tenminste ik wel) zijn de grote oma onderbroeken van de Zeeman zijn het allerfijnst na de bevalling, ziet er stom uit maar zaten heerlijk.

Lottie

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best