Buiten sporten tijdens de bevalling

Wat vond ik het heerlijk om met ‘Mom in balance’ lekker buiten te sporten in het Vondelpark tijdens en na mijn bevalling. Mom in Balance geeft op meer dan 100 locaties in Nederland outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltrainingen voor na de bevalling om weer back in shape te komen en total body workouts voor vrouwen. Het is leuk om met mede zwangeren en dus gelijkgestemden te trainen in het park in de frisse buitenlucht. Je krijgt een boek ‘Gezond & Energiek Zwanger’ en een trainingsband cadeau. Oh en kleine tip, neem altijd een pakje zakdoekjes mee want reken maar dat het een keer voorkomt dat je  in de bosjes moet plassen ;-).

Liefs Tassie

Vanaf wanneer mag je weer sporten na de bevalling?

Na 6 weken kan je weer gaan sporten, maar rust eerst vooral veel uit na je bevalling, blijf lekker in bed liggen zolang de kraamzorg er nog is, maak daar vooral veel gebruik van, ze is er niet voor niets. Bevallen is een aanslag op je lichaam dus ook al voel je je goed, doe rustig aan en luister goed naar je lijf.

Als je te snel weer gaat tillen of rond lopen, kan je jouw bekkenbodemspieren te snel belasten. Hetzelfde geldt voor buikspier oefeningen doen, wacht daarmee tot je buikspieren weer terug op zijn plek zijn. Het gevolg kan namelijk zijn dat je op latere leeftijd incontinentie problemen krijgt en dit wil niemand toch. De verloskundige kan je vertellen of je buikspieren weer op de juiste plek zitten.

Als je een vaginale bevalling hebt gehad en het is soepel verlopen dan kan je na 6 weken weer rustig aan gaan sporten. Na een keizersnee of complicaties bij de bevalling kan je beter na 8 weken weer beginnen met sporten.

Anne

De stappenteller

Tijdens mijn zwangerschap heb ik bijna alles lopend gedaan en maakte ik gebruik van een stappenteller (er zit een stappenteller app standaard op je iPhone, de app met het hartje). Ik vond het vaak niet meer zo prettig om echt te sporten, maar zo bleef ik toch goed in beweging. Alles wat ik normaal op de fiets deed, ging ik nu lopend doen en daardoor had ik meteen een lekker zen momentje voor mezelf.

Julia

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best