Mommy (to be)


vaginale schimmelinfectie

Vaginale ph test strips

Om vaginale infecties te voorkomen, kun je de ph waarde meten met deze handige strips. Omdat ik vaak last heb van schimmelinfecties kan ik de zuurgraad op deze manier goed in de gaten houden.

Marije

Probiotica tijdens de zwangerschap

Het slikken van probiotica tijdens je zwangerschap is niet alleen om een (vaginale) schimmelinfectie te voorkomen of te genezen. Het is ook verstandig om te doen omdat het zorgt voor een gezonde darmflora en jouw kindje krijgt straks jouw darmflora mee. Tijdens het 1e en 2e trimester van je zwangerschap is Orthica Orthiflor Basic een goede probiotica om te gebruiken. Tijdens het laatste trimester van je zwangerschap en bij zuigelingen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 1 jaar heeft Orthica een speciaal moeder en kind probiotica Orthiflor Start .

Omdat ik tijdens mijn zwangerschap van Day heel erg last van schimmelinfecties, zowel vaginaal als in mijn darmen was ik heel trouw met de probiotica van Orthiflor. Ik wilde natuurlijk ook geen schimmelinfectie tijdens de bevalling want dat is niet gezond voor de baby. Tijdens de borstvoeding gebruikte ik Orthica Prena Fem zodat het bij Day ook zou bijdragen aan een goed darmflora. Na de 10 maanden borstvoeding deed ik Orthiflor Start ook in haar flesvoeding. Nu krijgt Day nog elke dag Orthiflor Kauw, een probiotica vanaf 3 jaar en ikzelf slik Orthiflor Original. Orthiflor Sensitive is te gebruiken vanaf 1 jaar. Heel veel succes. Voor verdere informatie of hulp bij het maken van een keuze kan je ook contact opnemen met De Online drogist, dit zie je aan de rechterkant van de website.

Liefs Tassie

Lees ook Tassie’s blog over ‘Zwangerschap en probiotica: een betere weerstand voor jou en je baby‘.

Probiotica zetpil bij vaginale schimmelinfectie

De vaginale zetpil van Symbio Vag is een probioticapreparaat dat zorgt voor herstel en behoud van de fysiologische ph-waarde van de vagina en het werkt echt goed om een vaginale schimmelinfectie te voorkomen en genezen. De ph-waarde van je gezonde vagina is 4, deze zure omgeving zorgt ervoor dat ongewenste bacteriën zich niet kunnen vermeerderen, het is dus belangrijk dat de ph-waarde 4 blijft. Dit middel mag je niet gebruiken tijdens je zwangerschap, wel tijdens de borstvoeding! Zodra ik een beetje irritatie of jeuk voel, gebruik ik een aantal avonden de Symbio Vag zetpil en dan is het zo weer over, heel fijn. Je mag het maximaal 30 dagen achter elkaar gebruiken. Verder zodra de 1e symptonen van een schimmelinfectie zich voordoen, let ik op mijn eten, geen suikers, geen champignons, niks wits (witbrood/witte rijst etc.). Ook slik ik dan elke dag Orthica Orthiflor Original, dit is een probiotica. Tijdens je zwangerschap heeft Orthica een speciaal Probioticum voor moeder en kind (zie ook schimmelinfectie tijdens zwangerschap).

Liefs Tassie

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best