Maak van je eigen broek een zwangerschapsbroek

Maak van je eigen broek een zangerschapsbroek met de Carriwell Flexi belt, een elastische broekextender. Super handig, zo hoef je (nog) geen zwangerschapsbroeken aan te schaffen. Je kan ook ouderwets een elastiekje door het knoopsgat doen, maar met de flexi belt staat je broek niet open.

Marije

Online zwangerschapscursus

Wat fijn dat dit tegenwoordig bestaat, een online zwangerschapscursus! Op de site van Baby op komst kan je deze cursus van 14 lessen van 15 minuten om je goed voor te bereiden op je bevalling doen. De cursus wordt gegeven door verloskundige Wietske van Luipen”.

 

Voorbereiden op de bevalling

De website Baby op komst is een heel fijne site om je voor te bereiden op de bevalling. Van baby uitzet lijstjes tot online zwangerschapscursus, zwanger worden, zwanger zijn en de eerste maanden met je baby, heel handig dus.

Brenda

Een musthave boek voor iedere mommy to be

Halleluja lang leve het boek Buskruit met Muisjes; alles wat je (niet) wilt weten over het krijgen van een baby. Dit boek, geschreven door 3 moeders met 9 kinderen bereid je als beste voor op de laatste weken van je zwangerschap en de eerste maanden van je baby. Koop het, doe het cadeau want je gaat het nodig hebben 😉 want als de kraamhulp weg is, moet je het zelf doen. Ok dit klinkt een beetje heftig, maar ik heb er serieus heel veel aan gehad. Een boek vol praktische tips met handige voedings- en slaapschema’s, hoofdstukken over pijnbestrijding, borstvoeding en babykwaaltjes.

Liefs Tassie

Acupressuur en fertiliteits massage bij kinderwens

Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur. Hiermee worden de energieën van het lichaam geregeld door het manipuleren van punten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities. Als het zwanger worden niet makkelijk gaat is dit een techniek die kan helpen. Fertiliteits massage kan ook ondersteuning bieden.

Fertiliteits-massage draagt bij aan:

  • een verbetering van de doorbloeding in het bekken
  • balans in je hormoonhuishouding
  • het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam
  • een regulering van je spijsvertering
  • ontspanning en reduceert je stress
  • het reguleren van je menstruatiecyclus
  • het op gang brengen van je menstruatie als deze uitblijft
  • het herstellen na een miskraam
  • om klachten als endometriose en PCOS syndroom te reguleren.

Bij Monique Rensen, Time4yourself  in Amsterdam kan je dit laten doen. Zij is gespecialiseerd in kinderwens, zwangerschap en geboorte en kan je op vele manieren helpen. Ook bij zwangerschapskwaaltjes, stuitligging, op gang brengen bevalling kan ze je helpen. Neem even een kijkje op haar site.

Anne Marije

 

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best