Een pretpark voor de allerkleinsten

In Enkhuizen bevindt zich Sprookjeswonderland, een super leuk attractiepark voor ukke tukkies waar het allemaal draait om sprookjes. Er is een kabouterbos met kleine huisjes waar je naar binnen kan gluren, een ponybaan, er zijn dobberbootjes, er is een treintje waar je mee kan rijden, een oldtimer baan, je kan op ‘hekspeditie’ en ook zijn er diverse voorstellingen. Het pretpark is leuk voor kindjes tot een jaar of 10. Entreeprijs is €10,50 pp vanaf 2 jaar, opa’s en oma’s boven de 65 betalen €9,-, het is echt een super betaalbaar park dus. Ook de koffie is maar €1,30 en een ijsje maar €0,60, oh ja en het parkeren is ook gratis, das nog eens wat anders dan de dure Efteling.

Sprookjeswonderland is in de kerstvakantie open van 22 december tot 6 januari van 11.00-18.30 uur en heeft dan een speciale wintereditie; Sprookjeswinterland, echt super leuk. Er is een heks die om 16.00 uur samen met de kindjes de lichtjes in de mega kerstboom van 15m hoog aan tovert en de kerstman rijdt rond en deelt snoepjes uit, alles staat in het teken van kerst. Voor een leuk filmpje van Day en Tyler in het sprookjesbos, zie mijn Instagram hier.

Ik ben opgegroeid in Noord Holland, maar ik had echt geen idee van het bestaan van dit pretpark. Ik ga er zeker in de zomer nog een keer naartoe want Day (3) en Tyler (1,5) hebben genoten. Ok, na 3 uurtjes rond stiefelen hadden ze het koud en toen werd het wel tijd om naar huis te gaan, maar toch is het zeker de moeite waard om naar Sprookjeswinterland te gaan, echt een leuk kinderuitje.

Heb jij nog leuke tips voor een dagje uit met kleine kindjes, laat het me weten.

Liefs Tassie

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best