Dr Estivil slaap methode

Een goede methode om je kindje door te laten slapen is de methode van de Spaanse kinderneuroloog Dr. Estivill. Het lijkt op de 10 minuten methode en het vereist dus nogal wat doorzettingsvermogen. Het is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden want dan krijgen ze he besef van actie en reactie, als ik ga huilen, komt mama naar me toe. Het werkt als volgt:

  • Pas iedere dag hetzelfde slaap ritueel toe
  • Sluit af met lieve woordjes bijvoorbeeld; ‘mama houdt heel veel van jou, nu is het tijd om te gaan slapen, slaap lekker’. Dan ga je resoluut de kamer uit.
  • Als je kindje gaat huilen dan mag je op dag 1 na 1 minuut de kamer in. Stel het gerust, maar geef het geen kusjes, of knuffelen en haal het niet uit zijn/haar bedje. Ga dan weer vastberaden de kamer uit.
  • Daarna wacht je 3 minuten wanneer je een tweede keer moet ingrijpen. Op precies dezelfde manier: niet knuffelen, lief geruststellen en weer de kamer uitlopen. Daarna 5 minuten, vervolgens 7 minuten. En verder, iedere keer dus steeds 2 minuten langer.
  • Op dag 2: start je met 3 minuten voordat je op dezelfde consequente manier ingrijpt. En dan iedere sessie weer na 2 minuten langer. Dus 5, 7, 9 etc. minuten.Dag 3: start je met 5 minuten en dan ook iedere sessie weer 2 minuten langer.Vaak slaapt je baby na de derde dag door. Zo niet, dan moet je deze methode nog doorzetten, met ieder dag weer 2 minuten langer.

Veel succes en volhouden mama, je kan het.

Diane

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best