Rommelt het al?

Gek werd ik ervan. Iedereen in mijn omgeving was bezig met mijn zwangerschap en dan vooral de uitgerekende datum. Alsof het op de uitgerekende dag allemaal moet gebeuren. Ik was zelf met 39 weken wel klaar met mijn zwangerschap, het werd steeds zwaarder. Maar het leek erop dat mijn omgeving er ook klaar mee was. “Rommelt het al?” “Is er al een kindje?” Dat soort vragen… Mijn zus zei dat ik mijn profielfoto op Whatsapp maar moest veranderen in: NEE IK BEN NOG NIET BEVALLEN. Geniaal!

Ook had ik besloten om de laatste 2 weken alleen nog in te gaan op dit soort vragen van familie. De rest heb ik duidelijk gezegd dat ik het ze wel zou laten weten als het zo ver was. Erg lief hoor, al die belangstelling, het is allemaal goed bedoeld, maar ik werd er echt schijtziek van. En je kunt maar duidelijk zijn, hè. Als zwangere kun je je nog prima verschuilen achter je hormonen. Dat excuus moet je dan ook gewoon lekker gebruiken.

Nienke

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best