Een super snel en makkelijk pasta recept voor peuters en kleuters

Photocredits: Sandrinos fotografie

Wat zal ik nou eens koken voor mijn peuter/kleuter? In letterlijk 5 minuten een super makkelijke en lekkere peutermaaltijd op tafel zetten met producten die je altijd in huis hebt? Ik laat je hier in 1 minuut zien hoe je een pasta tonijn kan maken die ook voor grote mensen super lekker is. Het komt namelijk nog wel eens voor dat ik mega haast heb om mijn 2 hongerige kindjes te voeren en dan is deze pasta oh zo handig. En als je een lekkere grote pan maakt, dan kan je uiteraard bakjes invriezen, tips hoe je dit het beste weer kan opwarmen vind je hier. Vanaf dat je kindje 1 jaar is, mag het met de pot mee eten dus, here we go.

Wat heb je nodig:

  • Halve ui en teentje knoflook
  • Blikje tonijn op water
  • Blikje mais (of diepvries doperwtjes/spinazie, of paprika/broccoli als je dat in huis hebt)
  • Philadelphia of andere roomkaas
  • Kruiden roomkaas
  • Heet water
  • Schijfjes komkommer is altijd lekker bij pasta 😉

Doe kokend water in de pan (waterkoker) en doe de pasta erbij en vroeg indien je wilt snufje zout toe. Terwijl de pasta kookt, uitje en knoflook fruiten. Voeg blikje mais en blikje tonijn toe en roer het goed door. Flinke eetlepel roomkaas en flinke eetlepel kruidenroomkaas toevoegen. Doe er dan naar gelang kokend water bij (half kopje) anders is het te dik. Voeg de pasta toe als het klaar is en klaar is je pasta tonijn. Als je zelf met de pot mee eet, doe er dan zout en peper bij, of misschien zelf wel een lekker heet pepertje.

Heb jij ook een recept voor zo’n lekkere, snelle, makkelijke peutermaaltijd, deel het vooral met Mommy Knows Best om zo andere mama’s te helpen.

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best