Kindvriendelijk café in Amsterdam

Op het Frederik Hendrikplantsoen 36 in Amsterdam West zit Café Broer, mijn lievelingscafé. Een café voor grote mensen, maar dat super kindvriendelijk is. Het is een heerlijk laagdrempelig, niet hip, ‘eigenlijk gewoon goed’ café, hier zijn er echt te weinig van in Amsterdam.

Café Broer is een ideale locatie om je verjaardag te vieren met een flink terras voor de deur waar alles mogelijk is. Achterin de zaak hebben ze een ‘zitkuil’, oftewel de huiskamer van Broer, wat zich perfect leent om een borrel te geven, maar ook om Ajax of een andere live sport te kijken vanaf de bank op een groot scherm. De huiskamer achterin is waar ik in de winter overdag graag vertoef met mijn kindjes.

Ook voor kinderverjaardagen is het een heel fijne locatie; we hebben Day haar 2e verjaardag hier gevierd, met een springkussen in het gras in het park voor de deur en een hoekje waar kindjes zich konden laten schminken. En toen Tyler 1 werd, vierden we een feestje binnen achterin in de huiskamer, net zo gezellig als thuis, maar je hoeft niks te doen en vooral overzichtelijk met kleine kindjes.

Ook zonder een feestje te vieren is het een fijne stek. Ze hebben een lekkere lunchkaart met ook een pannenkoek en ‘bammetje pindakaas/jam/kaas’ voor de kids. De koffie is heerlijk en ook een Broer biertje gaat er goed in. Wat ik ook erg kan waarderen is de goede service, nee bestaat niet en het personeel is allemaal even lief.

Ze hebben geen verschoningsmogelijkheid in de wc, maar dit kan je gewoon doen op één van de banken in de zitkuil, ook de poepluier verschoon ik hier, yep sorry. Oh en ze hebben ook een bak met speelgoed voor de kleintjes en viltstiften en kleurplaten zijn ook aanwezig. Ook voor de grote kinderen zijn er allerlei spelletjes zoals Triviant en Rummikub.

Café Broer zit aan het Frederik Hendrik plantsoen, een klein park met een speeltuin voor grote kinderen en een speeltuin voor kleine kinderen zonder hondenpoep, I like mucho. Als het mooi weer is, gaan we er vaak naartoe en halen we bij bij Broer eerst ons koffietje of biertje (Day en Tyler zijn nog te klein om alleen de hort op te laten gaan;-)). Check een filmpje van de speeltuinen in het park op mijn Insta.

Als je een dagje in Amsterdam bent of je woont er natuurlijk, is Café Broer zeker de moeite waard om er een keer naartoe te gaan, met of zonder kids.

Weet jij nog een kindvriendelijk café waar dan ook in Nederland, laat je het me weten? Liefs Tassie

 

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best