Overlevingszwemmen met Day en Tyler

Tijdens mijn zwangerschap van Tyler 2 jaar geleden zag ik het voorbij komen op Instagram; een kindje van 17 maanden dat het zwembad in werd gegooid met kleren en al, hij zwom naar de oppervlakte, draaide zich op zijn rug, bleef drijven en kon rustig ademhalen. Ik was flabbergasted, maar echt, wauw dit wil ik ook voor mijn kindjes want het verdrinken van je kindje is de ergste nachtmerrie. Kleine kindjes en water is voor mij automatisch stress, ze mogen van mij niet te dicht bij het zwembad lopen, überhaupt nooit alleen zijn  in de buurt van water want ik vind het doodeng. Ik denk dat iedere mama zich hierin kan vinden, in een split second kan het gebeurd zijn, ook wanneer je wel in de buurt bent.

Ik ben meteen gaan kijken waar ik de ‘overlevingszwemmen cursus’ in Nederland kon gaan doen met Day. Bij Swim4survival in Amsterdam kon ik terecht, maar ik moest dan 5 weken lang, 4 dagen in de week, in de ochtend in het zwembad zijn en een les duurt dan 10 minuten (20 lessen). Super intensief dus en helaas was het op dat moment niet haalbaar voor mij.

Van de zomer zag ik het weer voorbij komen op Instagram en deze keer op Ibiza bij Children of the Water en omdat we daar naartoe op vakantie gingen, heb ik meteen gebeld en we konden tijdens onze vakantie terecht. De lessen van Day (3) en Tyler die inmiddels als 1,5 jaar was, waren elke ochtend om 08.00 uur voor 10 dagen lang en een les duurde dan 20 minuutjes per kind. Best intens als je op vakantie bent, maar ik vond het absoluut waard. De eerste lessen zijn heftig mama’s want je kindje huilt en schreeuwt. Mijn man kon er niet naar kijken, die trok het niet, maar ik had alle vertrouwen in de fantastische instructrice Zoë hoewel mijn moederhart het er af en toe heel zwaar mee had.

Na 10 dagen konden Day en Tyler zichzelf redden in het water, Tyler had er nog moeite mee, maar ze waren veilig. Ik kan je vertellen, dat is een genot, maar echt! Je vakantie is zoveel ontspannender als je niet de hele tijd gespannen op je kindjes hoeft te letten als ze bij het water aan het spelen zijn. Voor je kindje is het ook leuker, want ze gaan het water ook leuker vinden en lekker samen zwemmen met papa en mama is altijd leuk.

Omdat Tyler nog verbetering kon gebruiken, zijn we terug in Nederland verder gegaan bij Blijven Drijven in Haarlem met het zwem-drijf-zwem programma met instructrice Linde. Hier leren de kindjes als ze op hun rug drijven om daarna weer op hun buik te draaien en verder te zwemmen. Op mijn Insta kan je een filmpje hiervan zien van Day en Tyler. Nu gaan we nog 1 keer in de maand naar Linde om het bij te houden, maar het blijven drijven om zo te kunnen ademen is al echt een reflex, ik maak me nooit meer zorgen in en om het water.

Lieve medemama’s het is even in de buidel tasten, de prijzen zijn verschillend, zie de websites, maar het is het dubbel en dwars waard. Je kindje kan zich ten alle tijde zelf redden in het water, zelfs met winterjas en schoenen aan. Check bij de tip over overlevingszwemmen waar je de cursus allemaal kan doen in Nederland.

 

Liefs Tassie

 

18 onmisbare tips als je gaat vliegen met je baby of peuter

Vliegen met je kindje is spannend, zo niet stressvol, maar met deze checklist samengesteld door echte travel mama’s wordt vliegen een […]

lees meer

tip van de week


Groeipijn kind

Wat je kunt doen tegen de groeipijnen van je kindje is een ‘groeipijn olie’ maken om mee te masseren. Als […]

lees meer

Liefs Tassie


De mama achter Mommy Knows Best